Nienke Loeffen    

Ik ben 45 jaar en woon samen met Ruud en onze twee kinderen, Pepijn en Floor in Rosmalen. Ik heb een achtergrond in de Human Resource. Ik ben van nature optimistisch en sta graag klaar voor anderen.

In 2014 kreeg ik de diagnose borstkanker. Natuurlijk stond mijn wereld stil. Ik was druk met mijn gezin met twee kleine kinderen (toen van 9 en 7 jaar), familie en vrienden en had een leuke baan. Daarnaast sportte ik veel. Ik was nooit ziek en dan ineens zit je op de afdeling Oncologie van het ziekenhuis. Zo ontzettend onwerkelijk. Na veel onderzoeken en steeds in grote spanning wachten op de uitslagen, wist ik gelukkig ook dat ik hiervan weer helemaal kon genezen. Tijdens mijn behandelingen, was ik al aan het bedenken hoe ik mijn ervaring positief in ik kon zetten voor anderen. Om die reden ben ik na mijn herstel een intuïtieve coachopleiding gaan doen en ben ik mijn eigen praktijk www.leefenfeel.nl als life coach gestart.

Om mij heen zie ik mensen worstelen die kanker hebben gehad en klaar zijn met de behandelingen. Hoe dan weer verder? Het gat waar je daarna in valt kan groot zijn en mensen zien dat moment vaak niet aankomen. Hoe pak je de draad van je leven weer op? Kortom: Hoe ga je door na kanker?

Drie woorden die mij typeren: Empatisch, positief en oordeelloos.

Lieke Heerkens

Ik ben rouw- en verliesbegeleider. Ik ben moeder van twee pubers en woon samen met mijn partner. Ik ben positief ingesteld en hou van ervan om dingen aan te pakken. Ik doe graag leuke dingen met vriendinnen en kan erg genieten van steden reizen.


In 2011 heb ik het roer omgegooid. Ik werkte in de evenementenbranche en ik miste daar iets wezenlijks. Ik ben toen opleidingen gaan volgen om mijn passie en bevlogenheid te ontdekken. En dat is onder andere het begeleiden van mensen die te maken hebben met verlies van gezondheid. Als ervaringsdeskundige maak ik nog steeds zelf mee hoe ik toch weer tegen mijn eigen ongemakken aan loop, vermoeidheid speelt daarbij een hele grote rol. Ik denk dat dit niet bij wie ik ben hoort.

Samen met Nienke wil ik graag mensen begeleiden die kanker hebben gehad en de behandelingen hebben doorstaan en dan ontdekken dat hun leven wezenlijk veranderd is. Het loopt niet meer vanzelf, je staat anders in het leven. En dan… Wij hopen jullie daarbij een stukje op weg te kunnen helpen

Drie woorden die mij typeren: positief, empatisch en betrokken